Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η αφορμή....














Η ανθρώινη ζωή απο πολλούς κοστολογείται φθηνά και πληρώνεται ακριβά. Σε μια εποχή που η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ, θεωρώ ότι είναι άδικο να χάνουν τη ζωή τους τόσοι πολλοί συνάνθρωποι μας. Προσπαθείς να ξεπεράσεις τη λογική ότι ο σεισμός είναι act of god (τυχαίο γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί) γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προετοιμαστούμε για να τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτού του τυχαίου γεγονότος. Εκτός απο την έλλειψη οράματος σε αυτό τον τομέα, νιώθω απογοητευμένος απο την ασάφεια που ΠΑΝΤΑ σου προσφέρει η άποψη των ειδικών σε αυτή τη χώρα.

Εν προκειμένω κανείς δεν μας βοηθάει να δημιουργήσουμε αντισεισμική- συνείδηση. Οι σεισμολόγοι είναι διχασμένοι. Ο καθένας με τα δικά του συμφέροντα και τη δική του πολιτική. Οι φορείς δεν ασχολούνται και είναι γνωστό πως δεν ιδρώνει το αυτί τους. Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε για να ενεργήσουμε

Άραγε τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε σε περίπτωση σεισμου? Θα τρέχατε να σταθείτε κάτω απο την κάσα της πόρτας? Εγώ απο μικρός έτσι είχα μάθει απο τους δικούς μου. Στην πορεία πάλι απο ράδιο- αρβύλα μάθαμε ότι δεν πρέπει να τρέξουμε εκεί διότι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σημείο. Πραγματικά αύριο δεν θα ξέρω τι να διδάξω στα παιδιά μου.













Υ.Γ. Η υπόθεση της ΡΙΚΟΜΕΞ έχει αναχθεί πάλι στην λόγική της "κακιάς ώρας", όπως τόσα άλλα εγκλήματα σε αυτή την χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου